Veliki dan za Sisačku biskupiju

U Sisku otvorena prva Katolička osnovna škola

U školskoj godini 2024./2025. Katolička osnovna škola u Sisku ima jedan razredni odjel sa 7 učenika
DSC_9480

U Sisku je danas svečano otvorena prva Katolička osnova škola, a otvorenju je nazočio župan Ivan Celjak.

– Danas je posebno velik dan za Sisačku biskupiju, jer ovo je prva osnovna škola kojoj je osnivač Sisačka biskupija. Imamo još jednu katoličku osnovnu školu u Novskoj kojoj je osnivač Požeška biskupija, a početkom sljedeće nastavne godine očekujemo otvaranje i katoličke srednje škole u Popovači kojoj će također Sisačka biskupija biti osnivač, izjavio je župan Celjak.

Katolička osnovna škola u Sisku zaokružen je odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima, a nalazi se na adresi Šetalište Vladimira Nazora 4 u novouređenom objektu koji ima četiri učionice. Nastava je jednosmjenska i prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. U školi je organiziran i produženi boravak.

– Dobro je da se Sisačka biskupija odlučila za osnivanje katoličke osnovne škole u Sisku, da ojačaju kvalitetu osnovnih škola i da roditelji imaju veću mogućnost biranja u koju će školu upisati svoje dijete, dodao je župan.

Otvaranju škole posebno se veselio mons. Vlado Košić na čiju inicijativu je i osnovana ova škola. Uz blagoslov novih prostora škole, svim prvašićima zaželio je sretnu budućnost.

U školskoj godini 2024./2025. Katolička osnovna škola u Sisku ima jedan razredni odjel sa 7 učenika.

Svečanom otvaranju nazočio je ministar rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar za demografiju i useljeništvo Ivan Šipić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Zrinka Mužinić Bikić, državna tajnica u Ministarstvu demografije i useljeništva Željka Josić i državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

Događanja
Sisak