Najnoviji ukras gradske vizure

FOTO Županija uredila najljepši trg u Sisku

U Rimskoj 19 bit će smještena Glazbena škola Frana Lhotke, Kulturno-povijesni centar SMŽ, Dječji vrtić Zvjezdice, uredi za djelatnosti iz područja kulture, sobe za gostujuće umjetnike i Art Caffe
0-02-05-4dc3c2f4c2d78c078dbd92f39c5de5c4d4484da5210b0823da5a4df159beb2e3_e65c5e8420201342

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, obišao je trg i kompleks zgrada na adresi Rimska 19, koje je Sisačko-moslavačka županija obnovila i uredila te im dala posve novu namjenu.

Župan Ivan Celjak sa zadovoljstvom je proveo premijera i njegove suradnike kroz posve uređene prostore, koji će obogatiti umjetničku i društvenu sliku grada Siska.

Sisačko-moslavačka županija

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Ministarstvo pravosuđa RH, u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, prepustili su ovaj kompleks Sisačko-moslavačkoj županiji na korištenje.

Obnova, čija je vrijednost skoro 12 milijuna eura, obuhvatila je sanaciju svih konstruktivnih i nekonstruktivnih elemenata objekta, odnosno sanaciju pukotina u nosivim i pregradnim zidovima, ojačanje nosivih zidova, izvedbu novih konstruktivnih elemenata (omeđeni zidovi, AB okviri, AB zidovi), rekonstrukciju i ojačanje stropnih konstrukcija te sve druge obrtničke i instalaterske radove kojima će se zgrada dovesti u stanje potpune građevinske uporabljivosti.

Nova kulturna i odgojno-obrazovna namjena

Obnovljene zgrade i trg, najnoviji ukras gradske vizure, čije skoro otvaranje građani s nestrpljenjem očekuju, ponudit će smještaj ustanovama u kulturi, ali i posve novoj predškolskoj ustanovi.

U Rimskoj 19 bit će smještena Glazbena škola Frana Lhotke, Kulturno-povijesni centar SMŽ, Dječji vrtić Zvjezdice, uredi za djelatnosti iz područja kulture, sobe za gostujuće umjetnike i Art Caffe.

Sisačko-moslavačka županija

U vrtiću će biti djeca u dobi od 3 do 7 godina u četiri mješovite skupine, a u galerijskom prostoru stalni postav akademskog kipara Marijana Glavnika (skulpture, reljefi, slike) te galerija povremenih izložbi (Galerija Kupa).

Sisačko-moslavačka županija nabavila je novu opremu i namještaj za Dječji vrtić Zvjezdice u vrijednosti od gotovo 200.000 eura i tako još više podignula standard prvog županijskog vrtića u Hrvatskoj, s kabinetima za STEM, engleski, glazbu, zatim sobe s izlaskom na terasu, dvoranu i druge sadržaje.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

Događanja
Sisak