Na zadovoljstvo svih mještana

FOTO U Sunji svečano otvoren obnovljeni Dječji vrtić Bambi

Izvedeni su radovi na krovištu, fasadi, zamjeni peći za centralno grijanje, nabavljen je novi namještaj, didaktičke igračke, kuhinjska oprema, a dječje igralište opremljeno suvremenim spravama
DSC_3487

Župan Ivan Celjak je, s načelnikom Općine Sunja Grgom Dragičevićem, nazočio svečanom otvaranju obnovljenog Dječjeg vrtića Bambi Sunja.

Prigoda za obnovu ovog vrtića, u koji je trenutno upisano šezdeset i sedmero djece, ukazala se raspisivanjem natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, na koji je Općina Sunja uspješno aplicirala i odobren joj je iznos od nešto manje od 600.000 eura, a razliku do ukupne vrijednosti projekta, 765.000 eura, osigurala je Općina Sunja.

Realizacijom projekta izvedeni su radovi na krovištu, fasadi, zamjeni peći za centralno grijanje, nabavljen je novi namještaj, didaktičke igračke, kuhinjska oprema, a dječje igralište opremljeno suvremenim spravama.

Župan Celjak, koji je po otvaranju obnovljenog vrtića obišao novouređene prostore, bio je izuzetno zadovoljan viđenim, a u svom je obraćanju naglasio važnost predškolskih ustanova u formativnoj dobi djece, koja sa svojim tetama provode dobar dio vremena i one imaju utjecaj u najmanju ruku ravan onom koji imaju roditelji. Sisačko-moslavačka županija uskoro će u Sisku otvoriti dječji vrtić, prvi županijski dječji vrtić u Hrvatskoj.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

Događanja
Sisak