Potpisani ugovori

Popovačkim udrugama dodijeljeno 166 tisuća eura

Sredstva su raspodijeljena za programske aktivnosti 57 udruga
ugovorisudrugama

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2024. godinu.

Na predmetni javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro. Kako je istaknuo, ukupno dodijeljena sredstva iznose 166 tisuća eura, a raspodijeljena su za programske aktivnosti 57 udruga.

– Zaista mi je drago da nastavljamo tradiciju rada naših udruga koje su dio kvalitete društvenog života grada Popovače. Naše udruge su stupovi javnog i društvenog života te im na ovaj način omogućujemo nastavak njihovog uspješnog redovnog rada te realizaciju projekata i aktivnosti po kojima su prepoznatljive, rekao je gradonačelnik Mišković i zahvalio predstavnicima udruga na dosadašnjem radu koji je rezultirao kvalitetnim društvenim životom grada.

– Vi ste bogatstvo grada s kojim se ponosimo, a posebice se ponosimo s vašim uspješnim rezultatima. Svi vi činite jedan od kotačića zbog kojih je grad Popovača ovakav kakav je i zbog toga vam hvala, poručio je gradonačelnik.

Na financijskim sredstvima, ali i pomoći koju Grad i Turistička zajednica pružaju udrugama zahvalili su Vladimir Vuksan iz ŠRU Štuka Osekovo i Marija Pukec Žigić iz PULS-a Moslavački štrk. Istaknuli su kako će im ova sredstva uvelike pomoći pri organizaciji njihovih najvažnijih manifestacija i aktivnosti, ali i pri pokretanju novih projekata koji će biti i promotori grada i ovoga kraja.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad i nabavku opreme 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava s 435 tisuća eura, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti 21 kluba u iznosu od 225 tisuća eura.

Ostalo
Popovača