Zagreb i Čazma postali prijateljski gradovi

Gradonačelnici Zagreba i Čazme, Milan Bandić i Dinko Pirak, potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova

Gradonačelnici Zagreba i Čazme, Milan Bandić i Dinko Pirak, potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Izrazivši zadovoljstvo razvojem dobrih odnosa između Zagreba i Čazme, a koje je potpisivanjem Povelje dobilo i službenu potvrdu, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je cilj daljnje jačanje postojećih veza.

– Zagreb i Čazmu vežu dva kaptola po kojima je poznati supermaraton dobio ime, veže nas i davna povijest jer je povezanost dvaju gradova počela još 1094. godine kada je osnovana Zagrebačka biskupija koja uključuje i čazmansko područje, a najviše nas vežu naši prekrasni građani i prijateljski odnos što ga gaje svih ovih godina, rekao je gradonačelnik Bandić.

Također je istaknuo da će Grad Zagreb i ove godine poduprijeti supermaraton “Od kaptola do kaptola” koji je među najstarijim sportskim manifestacijama u državi.

Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na srdačnome prijemu, gradonačelnik Pirak je naglasio da je Povelja kruna intenzivne suradnje dvaju gradova.

– Zagreb i Čazma godinama surađuju na turističkom planu, naročito smo puno naučili od Zagreba u pripremi Adventskog sadržaja, po kojemu je Zagreb poznat kao najbolja destinacija u Europi, a Čazma svojom ponudom privlači oko 100 000 posjetitelja što predstavlja uspjeh za mali grad. S obzirom na bliskost dvaju gradova, svega 40-ak minuta vožnje, smatramo da je Poveljom o suradnji i prijateljstvu postavljena odlična podloga za daljnju suradnju na područjima kulture, sporta, gospodarstva, javnih usluga i turizma, rekao je čazmanski gradonačelnik.

Hrvatska
Ostalo
Regija