ZA VIKEND ROĐENDANSKA FEŠTA U PETRINJI: Prvo plinarsko društvo obilježava 20 godina postojanja

Doznajemo detalje programa

Svoj 20. rođendan i Dan zaklade Novo sutra, tvrtka Prvo plinarsko društvo proslavit će u Petrinji.

U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu tako će 18. rujna zavladati prava slavljenička atmosfera u kojoj će najviše uživati djeca i obitelji, ali i starije generacije. Sjajan edukativan i zabavni program koji počinje u 11 sati vodit će Doris Pinčić s Lukom Bulićem koji je za sve prisutne osmislio nagradni kviz. Kineziolog i poznati hrvatski trener Mario Mlinarić za djecu je pripremio pravi sportski izazov, a druženje u zelenoj oazi parka zaokružit će nastup ljubimice publike Mije Dimšić.

Ukrašen zastavicama i balonima, kako i priliči jednom rođendanskom slavlju, perivoj u centru grada oživjet će u bojama PPD-a i Zaklade Novo sutra koji su organizirali raznolik dodatni sadržaj za najmlađe. Za gamere i ljubitelje virtualne stvarnosti, bit će postavljena PlayStation i VR zona, a one koji obožavaju klasike, dočekat će društvene igre poput Čovječe ne ljuti se i Jenge u velikim izdanjima. Ulični zabavljači i dvorci na napuhavanje tijekom subotnjeg prijepodneva garancija su za dobar dan pun smijeha i pozitivnih vibracija.

Osim toga, oko fontane samog parka bit će postavljena velika izložba na kojoj će javnost moći vidjeti radove svih onih učenika koji su se prijavili na natječaj “Štedi, štedi jer energija puno vrijedi”. Zadatak natječaja kojeg je PPD osmislio u suradnji s ekološkom Udrugom Lijepa naša, bio je kroz zanimljive i duhovite poruke, slikom i crtežom ilustrirati savjete o energetskoj učinkovitosti, a prihvatilo ga je čak 65 osnovnih i srednjih škola.

Osim kreativnog i ekološkog natječaja, pod sloganom “Puni energije za novo sutra”, Prvo plinarsko društvo u svibnju ove godine pokrenulo je i niz humanitarnih projekata koji će ove subote dobiti sretan epilog. U suradnji sa Zakladom Novo sutra pokrenut je humanitarni projekt za pomoć najugroženijoj skupini na području zahvaćenom potresom – djeci. Tako su za 53 osnovnoškolske i srednjoškolske djece s područja djelovanja tri Centra za socijalnu skrb – Siska, Petrinje i Gline te štićenike Dječjeg doma Vrbina iz Siska omogućili pomoć pri školovanju, razvoju i odrastanju dok god se dijete redovito školuje, besplatni odlazak na ljetovanje svake godine i polaganje vozačkog ispita. Također, učenici osnovnih škola opskrbljeni su informatičkom opremom, dok se je za učenike srednjih škola osigurana mjesečna stipendija kroz cijelu godinu.