Vode se razgovori o prelasku granice

To nije pitanje koje će se riješiti u dan-dva, ali ćemo o njemu razgovarati i sigurno je da ćemo doći do rješenja, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Na temu prelaska granica, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako su vođeni razgovori s predstavnicima Ministarstva turizma, udrugama hotelijera i ugostitelja jer sve te djelatnosti ovise o mogućnostima putovanja.

– Moramo promišljati o rješenjima kako bez ugroze za zdravlje stanovništva omogućiti da te djelatnosti krenu naprijed, uključujući i prelazak granica. To nije pitanje koje će se riješiti u dan-dva, ali ćemo o njemu razgovarati i sigurno je da ćemo doći do rješenja, kazao je Božinović.

Najavio je i kako će se u razgovoru sa sindikatom nastojati pronaći rješenje da se olakša rad vozačima kamiona koji su najavili blokade zbog otežanog rada zbog obveze samoizolacije.

– Demokratsko je pravo da se prosvjeduje, siguran sam i da oni prepoznaju da u ovom stožeru imaju sugovornika i da pokušavamo na dobrobit svih naći rješenje koje će biti jednostavnije za njih, rekao je Božinović.