Više od 14,8 milijuna kuna uloženo u opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije u Sisku održana je konferencija za medije projekta "Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije"

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije u Sisku održana je konferencija za medije projekta “Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije”, kojeg je predstavio župan Ivo Žinić. Naime, riječ je o projektu vrijednom više od 14.8 milijuna kuna, a koji je većinskim dijelom financiran bespovratnim sredstvima Europske unije te se provodi kroz dvije faze.

Prva faza projekta bila je nabava medicinske opreme vrijede oko 8.1 milijun kuna, a kojom je opremljeno 118 timova primarne zdravstvene zaštite, od toga 90 timova primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja i 28 timova koncesionara.

U drugoj fazi projekta na 22 lokacije izvedeni su infrastrukturni radovi na objektima triju domova zdravlja – Sisku, Kutini i Petrinji, vrijedni 5.2 milijuna kuna. Radovi su se odnosili na prilagodbu građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, između ostalog izgradnju lifta, kosih rampi, podiznih platformi, rekonstrukciju sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom, protuklizni podovi te zamjene vrata i stolarije.