Najljepši poklon za Božić

VIDEO: Vraćena kapa zvonika na toranj crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici

Podizanju kape zvonika prethodilo je podizanje zvona, pa će se s crkve uskoro ponovno čuti zvona
DSC_9761-640×427

Na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, vraćena je kapa zvonika na toranj. Podizanju kape zvonika prethodilo je podizanje zvona, pa će se s crkve uskoro ponovno čuti zvona.

-Radujem se što se crkva obnavlja i što smo podigli kapu zvonika- kratko je kazao sretni velečasni Norbert Ivan Koprivec.

Kako je istaknuo gradonačelnik Krešimir Ačkar, crkva Navještenja Blažene Djevice Marije stradala je u potresu prije tri godine, no od milja nazvana turopoljska katedrala polako poprima svoj nekadašnji izgled.

-Ovo je jedan prekrasan trenutak za sve naše Velikogoričane, jer ova crkva je simbol našega grada- istaknuo je Ačkar najavivši i renovaciju unutrašnjosti crkve.

U ime Zagrebačke županije podizanju zvona nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec, inače i sam župljanin ove velikogoričke župe.

-Danas mi je srce ispunjeno, kao i brojnim župljanima ove župe. Vjerujem kako smo svi sretni i ponosni što se kapa zvonika vratila na našu crkvu, odnosno našu velikogoričku katedralu- naglasio je Kolarec, koji vjeruje kako će crkvena zvona pozvati sve župljane na misu za Božić.

Inače, putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije za obnovu crkve dodijeljeno je gotovo 645 tisuća eura.

Događanja
Regija