VIDEO: Otvoren Zagreb Design Week – najveći hrvatski festival dizajna

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvoreno je šesto izdanje Zagreb Design Weeka na temu “Nova budućnost/Changing the Game”.

Zagreb Design Week pokrenut je 2014. godine kao najveći hrvatski festival dizajna. Od svog osnutka privlači veliko zanimanje publike te ga je tako u 2018. godini posjetilo više od 25.000 posjetitelja. Festival se održava na više desetaka lokacija diljem Zagreba, dok je središnja upravo Hala V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Cilj ovog festivala je povezati, osuvremeniti i educirati domaću dizajnersku zajednicu, promovirati i popularizirati djelatnost i Grad Zagreb kao regionalno središte kreativnih industrija te informirati širu javnost o suvremenim tijekovima u dizajnu. U te svrhe, pripremljene su brojne izložbe dizajna, fakulteta i škola, konferencije, predavanja, radionice i slično, namijenjene svim dobnim skupinama.

Novina na Zagreb Design Weeku je Concept Store u kojem će posjetitelji moći vidjeti premijerne komade domaćih i inozemnih dizajnera te iste na licu mjesta kupiti. Također, u novoizgrađenom dizajn parku posjetitelje očekuje niz partyja, dok je vrhunac festivala Noć dizajna, 10. svibnja.

Najboljem će autorskom radu međunarodni žiri dodijeliti ZGDW nagradu u iznosu od 20.000 kuna, a obilježit će se i 100. godina najutjecajnije škole za dizajn u svijetu – Bauhaus.

Tjedan dizajna u Zagrebu može se obići sve do 12. svibnja.

Aktualno
Događanja
Hrvatska
Regija