Usvojeno 3. šestomjesečno izvješće Grada Petrinje o provedbi Intervencijskog plana

petrinja_proracun

Dana 12.03.2019. godine na 5. sjednici Koordinacijskog odbora Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima usvojeno je 3. šestomjesečno izvješće o provedbi Intervencijskog plana grada Petrinje za razdoblje od 30.06.2018. – 31.12.2018. godine.

Na sjednici su prisustvovali predstavnici svih gradova (Benkovca, Belog Manastira, Vukovara, Knina, Općine Darda) te Petrinje na čelu s Edisom Mašinović, privremenom pročelnicom Upravnog odjela za EU fondove i razvoj. Dosad je ugovoreno ukupno 8 projekata, 4 na natječaju za Pripremu dokumentacije i izgradnju kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima za koja su Gradu Petrinji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.999.111,20 kn, te 4 na natječaju za Provedbu Intervencijskog plana Grada Petrinje s iznosom ugovorenih bespovratnih sredstava od 85.463.155,66 kn.

Grad Petrinja sudjeluje u provedbi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, koji provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova (MRRFEU) i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava (MRMS). Program se financira iz dvaju fondova: Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF), tj. iz dvaju operativnih programa: Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. (OPKK) i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. (OPULJP).

(petrinja.hr)

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija