Uređuje se okoliš sa više parkirnih mjesta kod Hrvatskog doma u Brestači

BRESTACA_070319_01

Nakon završetka vanjskih i unutarnjih radova na Hrvatskom domu u Brestači, kojim se mještani mogu  pohvaliti kao s jednim od najljepših mjesnih domova po naseljima na području Grada Novske, krenulo se s radovima na uređenju okoliša.

Još prošle godine djelatnici „Vodoprivrede“ Novska, započeli su poslove na sanaciji kanala i  klizišta pokraj doma. Izvodili su radove na dubokom kanalu u dužini od oko 80 metara. Ugrađeno je i 40 metara cijevi većeg profila za propust vode, dok su u gornjem dijelu uređen otvoreni kanal za odvodnju površinskih voda.

Između doma i uređenog dijela kanala na oko osamsto metara prostornih površine nasipan je kamen tucanik, površina će nakon pripreme biti i asfaltirana. Dom koji se često koristi za razna društvena događanja ovim će dobiti dodatna parkirališna  mjesta.

Nedavno je završeno vanjsko uređenje Mjesnog doma u Novoj Subockoj, a u planu gradske vlasti je i uređivanje društvenih domova u ostalim naseljima. Među prvima je uređenje Društvenog doma sa sportskom dvoranom u Rajiću, predviđena ulaganja iznose oko 6,6 milijuna kuna, a uredit će se i središnji Trg hrvatskih branitelja, površina ispred Doma.

Izvor: grad Novska

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija