Nova regulacija prometa

Ubrzavaju se radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatskih domobrana

Ova ulica velike gustoće naseljenosti izazov je za građevinare
IMG_20230927_094046410_HDR

Završena je prva faza rekonstrukcije Ulice hrvatskih domobrana do križanja s Cesarčevom ulicom, a izvođač Neving d.o.o. otvorio je prije tjedan radove na drugoj fazi. No, kako bi ubrzao radove paralelno će otvoriti gradilište i na drugom kraju Ulice hrvatskih domobrana.

Ova ulica velike gustoće naseljenosti izazov je za građevinare, a u narednom razdoblju bit će i za stanare Zibela jer istovremeno su otvoreni radovi na izgradnji novih parkirališta i rekonstrukcije kolnika u Cesarčevoj ulici.

Zbog radova će se u fazama zatvarati sav promet u dijelu Ulice hrvatskih domobrana. Privremena regulacija prometa izvest će se tako da se prvo potpuno za promet zatvara dio Ulice hrvatskih domobrana od raskrižja sa Strossmayerovom do raskrižja s Ulicom Ive Šnidaršića, potom dio od raskrižja s Ulicom Ive Šnidaršića do raskrižja s Ulicom Hanibala Lucića. Kada tu dionicu završe, kreću na sljedeću dionicu, od Hanibala Lucida do Trga Vere Grozaj te nakon toga od Trga Vere Grozaj do raskrižja s Ulicom lvana Gundulića.

Glavni obilazni pravac je Ulicom Ivana Gundulića, a kako će se pojedine dionice otvarati, omogućavat će se pristup i iz smjera Strossmayerove ulice. U zonama potpunog zatvaranja prometa propuštat će se vozila stanara i hitnih službi ovisno o mogućnosti na gradilištu.

Događanja
Sisak