U Zagvozdu otvorena dnevna bolnica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u Zagvozdu na svečanosti otvorenja Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split i uručio ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima načelniku Općine Zagvozd te gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

Tom je prigodom istaknuo želju Vlade da se Hrvatska zaista ravnomjerno regionalno razvija, da se smanjuju nejednakosti i da što veći broj usluga bude blizu ljudima kojima je to najpotrebnije.

-Ova podružnica KBC-a Split za sve vas ovdje u Zagvozdu predstavlja novu kvalitetu života- poručio je premijer Plenković i dodao kako se radi o projektu ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna.

Posebno je naglasio da je za ovaj kraj napravljeno nekoliko bitnih iskoraka, među kojima je i besplatna tunelarina u tunelu Sveti Ilija, a ostaje riješiti spojnu cestu od Zagvozda prema Imotskom i prema granici čime bi se omogućila potpuna prometna integriranost.

-Mislimo o razvoju komunalne, gospodarske i socijalne infrastrukture, a uručenje ugovora koje je priredilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, bit će vam dodatni zamah za sve vaše aktivnosti- kazao je predsjednik Vlade.

Dodao je i da je novim Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave većina ovih jedinica prošla je jako dobro u smislu povećanja izvornih prihoda. U tom je kontekstu podsjetio i na nedavnu odluku Vlade kojom je Imotskom omogućeno da financijski prodiše, otpisom 34 milijuna kuna duga.

Aktualno
Hrvatska
Politika