U Saboru otvorena izložba „Borovo Selo – zločin bez kazne“

U Hrvatskome saboru treću godinu zaredom, otvorena je izložba u povodu 28. obljetnice masakra dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. Izložbu “Borovo Selo – zločin bez kazne”  otvorio je zastupnik Stevo Culej.

Na izložbi su uz skulpture koje prikazuju mučenja i stradanja u Borovu Selu postavljene fotografije, dokumenti i novinski članci koji kronološki prate sudbinu ubijenih i ranjenih redarstvenika.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u obraćanju je posebno istaknuo kako se prošlost ne smije zaboraviti no kako nas ona ne smije spriječiti u stvaranju bolje budućnosti.

–Žrtva koju su dvanaest hrvatskih redarstvenika podnijeli za našu domovinu ne smije nikada biti zaboravljena- rekao je Reiner i zahvalio zastupniku Culeju na organizaciji ove izložbe koja novim generacijama daje priliku da upoznaju povijest i zbivanja u Domovinskom ratu.

Zastupnik Culej je pri otvaranju izložbe posebno naglasio kako mnogi u Hrvatskoj još uvijek traže svoje najbliže te kako je ova izložba organizirana ne samo zbog ubijenih u Borovu Selu već i otkrivanja istine o Domovinskom ratu.

–Zbog ubijenih 12 redarstvenika i svih stradalih u Borovu Selu moramo reći istinu i neka to bude kamenčić kojim će se zakotrljati lavina istine. Potrebno je da se svi pročistimo i doživimo katarzu i kažemo svi zajedno idemo naprijed- rekao je Culej.

Izložba će u Hrvatskome saboru biti otvorena do petka 10. svibnja.

Aktualno
Hrvatska