U Saboru održana Godišnja konferencija Savjeta mladih

01Portal / Patrik Macek/ PIXSELL01Portal / Patrik Macek/ PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u Hrvatskom saboru na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj “Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske”. Premijer je tom prilikom govorio je o važnosti znanja i obrazovanja, osobito u vremenu četvrte industrijske revolucije.

-Svatko od vas sa svojim obrazovanjem, vještinama, znanjem, ulaganjem u izvan kurikularne aktivnosti, karitativne djelatnosti, umjetnost, sport i kulturu čine vas svojevrsnim snažnim konkurentnom na tržištu rada- naglasio je Plenković.

Pohvalio je mlade koji su sudionici ove konferencije, jer smatra, da to što su angažirani u ovoj ranoj fazi života govori da je riječ o odgovornim i hrabrim mladih ljudima, koji imaju motiv i želju da nešto promjene, najprije u onoj sredini u kojoj žive, ali i da budu konstruktivan i prepoznat partner koji ima ideju kako nešto poboljšati na svim područjima u Hrvatskoj.

Premijer Plenković čestitao je predsjednici Savjeta za mlade Tanji Herceg na današnjoj inicijativi te je izrazio nadu da će se ovakve konferencije pretvoriti u redovite tematske događaje. Ocijenio je dobrim da mladi ljudi imaju priliku angažirano raspravljati o svim temama, od onih lokalnih koje su danas na dnevnom redu, preko politika u pojedinim resorima, do zakonskih prijedloga i proračunske politike, a izrazio je zadovoljstvo što je jedna od tema ove konferencije i senzibiliziranje mladih za europske izbore.

Uz predsjednika Vlade na konferenciji su sudjelovali ministar uprave Lovro Kuščević i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Photo: 01Portal ( Patrik Macek/ PIXSELL)

Aktualno
Hrvatska