U Ravniku otvorena Dnevna bolnica za oboljele od demencije

Dnevna bolnica osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelih kao i njihovih obitelji, a u novouređenom prostoru spomenuti će moći sudjelovati u programima koje će provoditi liječnički i terapijsko-rehabilitacijski tim

U Ravniku je otvorena Dnevna bolnica za oboljele od demencije, inače dislocirani objekt Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot”. U njega je uloženo šezdesetak tisuća kuna te isto toliko u opremu. Također, radove je izvela tehnička služba bolnice.

– Briga o starijim osobama itekako je izražena od strane županije, ali i svih naših ustanova te na taj način želimo onima kojima je to potrebno omogućiti kvalitetnu skrb. Dnevna bolnica neće obuhvaćati samo ovaj dio županije, nego šire područje. Želimo pomaknuti razmišljanje i način skrbi, komentirao je na otvorenju župan Ivo Žinić te najavio novi korak u palijativi, Centar za palijativnu skrb u Petrinji.

Naime, Dnevna bolnica osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelih kao i njihovih obitelji, a u novouređenom prostoru spomenuti će moći sudjelovati u programima koje će provoditi liječnički i terapijsko-rehabilitacijski tim.