U Petrinji potpisani ugovori s udrugama iz područja Domovinskog i II. svjetskog rata.

05812f388b0d25b23272727d815f10dbe0181e59

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas su ugovore potpisale udruge iz područja Domovinskog i II. svjetskog rata temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga u 2019. godini.

 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, zajedno sa svojom zamjenicom, Viktorijom Kaleb, pozdravio je sve prisutne te istaknuo:

-Kroz partnerske odnose sa udrugama koje su proistekle iz Domovinskog rata i svim ostalim udrugama moramo napraviti ono što je najvažnije a to je sačuvati civilizacijske dosege. Grad Petrinja je u stvaranju neovisne Republike Hrvatske imala ogroman doprinos kroz ljudske žrtve, žrtve hrvatskih branitelja, kroz stradanja, ranjavanja i sveg mogućeg devastiranja prostora u kojem smo živjeli i u kojem živimo i dobili smo ono što imamo a to znači ponekad i devastirane odnose koje moramo graditi. Graditi možemo samo s uzajamnim poštovanjem, poštovanjem različitih potreba, kultura, interesa, vjeroispovijesti i svega onoga što kao jedna civilizirana zajednica možemo dati poruku. Da bi to očuvali moramo imati kao udruge i kao Grad svoje programe, ti programi nose u sebi ono što vi kao udruge imate i mogu reći da sam za sada zadovoljan sa vašim radom i da možemo sa obostranim nastojanjima dati sve od sebe da svakog dana imamo bolje programe i da sve ono što kroz povijest imamo u svojoj baštini, da sačuvamo upravo kroz te vrijednosti- zaključio je gradonačelnik.

U ime prisutnih udruga zahvalio se Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje te dodao: “Naravno da su naša očekivanja uvijek veća i da uvijek bi bilo bolje da je više ali moramo biti svjesni da su financijske mogućnosti takve kakve jesu. Ovo što je rekao gradonačelnik me veseli, da ukoliko bude projekcija punjena Proračuna da će biti mogućnosti pojačavanja nekih projekata, naravno onih koji su važniji i prepoznatljivi, to je dobro.“

 

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija