Projekt Intercultural Exchange Project

U Petrinji održan follow up sastanak nakon putovanja osnovnoškolaca u Švicarsku

U sklopu projekta 40 učenika iz pet osnovnih škola s područja grada Petrinje i Osnovne škole Glina boravili su u Pestalozzi dječjem selu u Trogenu
IMG-20240208-WA0004-1536×1149Grad Petrinja

U Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji u srijedu je održan završni follow up sastanak u sklopu projekta Intercultural Exchange Project.

U sklopu projekta 40 učenika iz pet osnovnih škola s područja grada Petrinje i Osnovne škole Glina boravili su u Pestalozzi dječjem selu u Trogenu, Švicarska u prosincu, 2023. Na sastanku su prezentirani rezultati mini projekata koje su sami učenici osmislili i proveli u svojim školama. Mini projekti imali su za cilj da učenici naučeno na radionicama u Švicarskoj provedu u djelo i primjene u svakodnevnom životu.

Grad Petrinja odlazak u Švicarsku za 32 učenika iz petrinjskih osnovnih škola i 8 iz glinske sufinancirao je s pet tisuća eura. Pozivu na završni sastanak kako bi čula iskustva mladih putnika i njihove dojmove, rado se odazvala Ana Aleksić Pezelj, pročelnica UO za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje.

Grad Petrinja sa zadovoljstvom podržava putovanja mladih, stjecanje iskustava i upoznavanje s drugim kulturama i zemljama. Podsjetimo, gradonačelnica Komes u suradnji s eurozastupnicima prošle je godine organizirala i posjet 60-ak srednjoškolaca s područja Banovine Europskom parlamentu, a srednjoškolcima s petrinjskog područja Grad je osigurao i džeparac u iznosu od 50 eura po učeniku.

Događanja
Petrinja