U Petrinji obilježena godišnjica utemeljenja legendarnih Gromova

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilaskom spomen-sobe i misom zadušnicom za sve poginule branitelje, u Petrinji je obilježena 29. obljetnica osnutka 2. gardijske brigade i 2. mehanizirane bojne Gromova

Nikola Čutuk/PIXSELL

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilaskom spomen-sobe i misom zadušnicom za sve poginule branitelje, u Petrinji je obilježena 29. obljetnica osnutka 2. gardijske brigade i 2. mehanizirane bojne Gromova.

Izaslanstva ministarstava obrane i hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i 2. gardijske brigade Gromova najprije su položila zajednički vijenac uz spomenik pukovniku Predragu Matanoviću i drugim petrinjskim poginulim braniteljima. Svijeće su zapalili članovi obitelji poginulih Gromova te čelnici lokalne i regionalne samouprave. Svečanost je nastavljena u petrinjskoj Vojarni “Pukovnik Predrag Matanović”, gdje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svim Gromovima čestitao njihov dan te izrazio zahvalu članovima obitelji poginulih.

– I ovom prigodom iskazujemo zahvalnost Gromovima za njihov golemi doprinos u Domovinskom ratu. Raduje me danas ovdje vidjeti pripadnike Gromova, kao i moderno uređenu vojarnu, u koju smo proteklih godina mnogo uložili  te osposobljene pripadnike bojne koji nastavljaju tradiciju na tragu onoga što su pripadnici Gromova stvarali. Ponosni smo na naše Gromove za sve što su učinili u Domovinskom ratu i što čine danas na ponos svoga naroda i domovine Hrvatske, poručio je Medved.