U Međuriću pokraj ceste pronađena kutija s bombama i eksplozivom

Bombe_pakiranje

U subotu, 23. ožujka u poslijepodnevnim satima, u grmlju uz cestu u mjestu Međurić, slučajni je prolaznik pronašao metalnu zahrđalu kutiju u kojoj se nalazilo pet ručnih bombi i kilogram vojnog eksploziva TNT. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji će ih uništiti.

Podsjećamo, da još uvijek traje kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

-Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92- poručuju iz Policijske uprave sisačko- moslavačke.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija