Ususret Europskom prvenstvu

U Kutini se okupila ženska juniorska boksačka reprezentacija

Hrvatske boje u Sarajevu će, među ostalima, braniti Kutinjanke Agata Štajcer i Anđelina Filipović
825_2Grad Kutina

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine gradonačelnik je održao prijam ženske juniorske boksačke reprezentacije koja se pripremala za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 20. lipnja do 2. srpnja u Sarajevu. Pripreme djevojaka iz Hrvatske vodio je izbornik Josip Cerovec s trenerima reprezentacije Mladenom Štekom i Markom Žaja. Reprezentacija je sastavljena od naših najboljih mladih boksačica iz Splita, Rijeke, Slavonskog Broda, Varaždina (Bartolovec) i Kutine.

Kutinjanke Agata Štajcer i Anđelina Filipović branit će boje hrvatske na EP u skupini do 63 kg i 60 kg.

Gradonačelnik Zlatko Babić uz simbolične poklone čestitao je mladim boksačicama na dosadašnjim uspjesima i zaželio im sreću na Europskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu te brojne medalje na daljnjim natjecanjima.

Stručno vodstvo reprezentacije ističe da očekuje vrlo dobre rezultate s Europskog prvenstva, jer su djevojke ostvarivale zavidne rezultate i osvajale medalje na kadetskom europskom prvenstvu te se nalaze u odličnoj formi. U najužem krugu za medalje su Ema Žaja iz Splita u kategoriji do 46 kg, Valerija Šteko iz Zagreba u kategoriji do 54 kg, Agata Štajcer u kategoriji do 63 kg iz Kutine, Lorena Horvat do 66 kg iz Varaždina. Također, odličan rezultat očekuje se i od Anđeline Filipović iz Kutine u kategoriji do 60 kg, Lane Skupnjak do 75 kg Thor -Bartolovec Varaždin, Dorotee Brnić do 70 kg iz Splita te Ane Jukičić do 57 kg iz Slavonskog Broda.

Nakon tri dana u Kutini, reprezentativke su se vratile u svoje klubove gdje nastavljaju pripreme sa svojim trenerima.

Kutina
Sport