Topusko i Karlovac u projektu „Jak kao Jakov“

Projektom se želi informirati djecu o važnosti, prednostima i dobrobiti humanitarnog rada te ih potaknuti na uključivanje u humanitarna događanja

Dominik Grgurić/PIXSELL

S početkom ove godine, karlovačka Humanitarna udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima “Jak kao Jakov” počela je provedbu projekta “Humanitarni rad u školama”, ovaj put s Osnovnom školom Švarča i Srednjom školom Topusko.

Djecu se, kroz radionice, podučava humanitarnom radu i djelovanju, a imaju i priliku okušati se u izradi keramičkih suvenira na kreativnim keramičkim radionicama.

Projektom se želi informirati djecu o važnosti, prednostima i dobrobiti humanitarnog rada te ih potaknuti na uključivanje u humanitarna događanja. Cilj je također senzibilizirati djecu i njihovu neposrednu okolinu za probleme s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci, poznanici, ali i svi ostali kojima je potrebna pomoć. Jedan od ciljeva je također potaknuti mlade na volonterstvo.

Projekt traje do 31. srpnja, a središnji događaj udruge je humanitarni koncert „Njima na dar” koji će se održati 19. svibnja u Karlovcu, a tada će učenici koji su sudjelovali u projektu prezentirati suvenire koje su izradili na keramičkim radionicama.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području vaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022/2023.