Sve obustavljene djelatnosti u Sisku bit će oslobođene plaćanja komunalne naknade i odvoza otpada

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Siska na kojoj su predstavljene aktivnosti i mjere koje treba poduzeti vezano uz postojeću epidemiološku situaciju.

Kao što smo ranije pisali, od danas pa do daljnjega svi autobusi Auto prometa na gradskim i prigradskim linijama voze besplatno. Grad će, također donijeti odluku da svi oni koji obavljaju uslužne djelatnosti i kojima je sada obustavljen rad, budu oslobođeni plaćanja komunalne naknade i odvoza otpada, a oni koji rade u prostoru koji je u vlasništvu Grada, oslobođeni i od plaćanja zakupnine.

Nadalje, u Gradu, gradskim ustanovama te trgovačkim društvima obustavljeno je plaćanje svega što se ne odnosi na hladni pogon, nema novih zaduživanja, smanjeni su rashodi kako bi se što spremnije dočekale financijske posljedice novonastalog stanja.

Stožer još jednom poziva sve građane da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje i druge ljude. Starijim sugrađanima se i dalje preporučuje da se što manje kreću, a ako su im potrebni prehrambeni proizvodi i lijekovi, pomoći će im Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva, pa je potrebno samo nazvati broj telefon 044/545-094.