SPORTSKI PRAZNICI: Predstavljen novi sportsko-edukativni projekt za mlade

Riječ je o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske

Na konferenciji za medije predstavljen je sportsko-edukativni program pod nazivom “Sportski praznici 2021.”, kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

“Sportski praznici 2021.” program je kojem je cilj kontinuirani nastavak bavljenja tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika, kada su djeca vrlo često nedovoljno motivirana za tjelesnu aktivnost. Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković istaknuo je kako se radi o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. Ove godine očekuje se više od 5.000 sati programiranih aktivnosti u kojima će sudjelovati 126 kineziologa te više od 10.000 učenika iz 21 županije.

– Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog projekta te će za njegovu provedbu osigurati više od tri milijuna kuna, a ukoliko interes bude veći iznos će se povećati, poručila je ministrica Nikolina Brnjac te “dodala kako je projekt s jedne strane odgovor na loše pokazatelje tjelesne aktivnosti djece i mladih, na COVID krizu, ali i logična nadogradnja uspješnih projekata zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu, koje već niz godina uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta provodi Hrvatski školski sportski savez”, priopćilo je Ministarstva turizma i sporta.

Tjelesna aktivnost doprinosi fizičkom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život. Od 2016. godine izdvajanje za školski sport povećalo se u stopostotnom iznosu, a Ministarstvo turizma i sporta nastavit će s ulaganjem kroz nacionalna sredstva, ali i kroz europske fondove.