Situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji i nadalje povoljna

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” smješteno je 6 pacijenata, od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Spomenuti su dobrog zdravstvenog stanja, već duže vrijeme borave u bolnici te će po prestanku vironoštva biti pušteni kući. Novooboljelih i nadalje nema.

– Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše Županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo sve neka se pridržavaju propisanih mjera te da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju, poručili su iz Stožera.

S obzirom na to da su domovi umirovljenika veoma rizična mjesta, posjete u njima bit će strogo zabranjene te će se ondje dodatno pooštriti higijenske i mjere dezinfikacije. Također, istaknuli su iz Stožera, potrebno je ograničiti kretanje umirovljenika iz domova umirovljenika tako da ne napuštaju dom, kao i napraviti raspored obroka po sobama i katovima te svesti socijalni kontakt na najmanju moguću razinu.

Stožer još jednom se apelira sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.