Sisak osigurao bespovratna sredstva za spajanje komunalne zone i Zvonimirove

komunalna-zona-1024×682

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je Gradu Sisku još jedan nominirani projekt za financiranje uređenja gradske komunalne zone.  Radi se o projektu spajanja komunalne zone sa Zvonimirovom ulicom ispod Mosta Gromova. Ukupna vrijednost investicije je 4,27 milijuna kuna od čega su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2,65 milijuna kuna iz Europskog fonda Konkurentnost i kohezija.

Ovom investicijom osigurat će se komunikacija između komunalne zone i Zvonimirove ulice te pristup reciklažnom dvorištu za koje su također osigurana bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime, s južne strane buduće prometnice GOS gradi reciklažno dvorište za potrebe stanovnika gradskih četvrti Centar i Zeleni Brijeg za što je osigurano 3,58 milijuna kuna, a ukupna vrijednost investicije je 4,2 milijuna kuna.

U nastavku uređenja tog dijela grada planirana je gradnja nove sportske dvorane Zeleni Brijeg te multimodalnog „Park and Ride“ parkirališta za potrebe putnika HŽ-a. Također, privatni investitor gradi svoje novo sjedište pored autopraonice.

 

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak