Sisački vijećnici izglasali proračun u visini 326 milijuna kuna

Povećane su uskrsnice i naknada za novorođenčad, školarci će dobiti džeparac, a sportaši i rekreativci novu sportsku dvoranu
sisak proračun

Na 19. sjednici Gradskog vijeća izglasan je proračun Grada Siska za 2021. godinu u iznosu 326 466 209 kuna. Proračun je donesen temeljem točno definiranih prioriteta, ali i u skladu sa željama i prijedlozima građana, sve u cilju razvoja grada i bolje kvalitete života.

Tako su povećane uskrsnice za umirovljenike i nezaposlene osobe, ali i naknada za novorođenu djecu s 3 000 na 3 500 kuna. Novost je i đački džeparac od 200 kuna koji će dobiti svi mladi u sisačkim osnovnim i srednjim školama, kao i besplatan prijevoz gradskim autobusima za sve umirovljenike s mirovinama do 1 500 kuna.

Sredstva su osigurana i za važna investicijska ulaganja poput uređenja Šetališta Vladimira Nazora, nastavka uređenja Trga hrvatskih branitelja i Rimske ulice, uređenja parkirališta kod Grame, “park and ride” parkirališta kod Zvonimirove te pojačanog održavanja Tomislavove ulice. Osim toga postavit će se klik-flex podloge na igrališta kod osnovnih škola Viktorovac i Braća Ribar, dječje igralište na Majmunjaku će se obnoviti najmodernijim spravama, postavit će se nove autobusne nadstrešnice, a stadion Metalac dobit će nove tribine.

Sljedeće godine očekuje se završetak izgradnje sportske dvorane Zeleni brijeg i prilazne ceste CRS Zvonimirova te početak gradnje vatrogasnog doma DVD-a Topolovac, odgojno-obrazovnog kompleksa u Galdovu, uređenje nove zgrade gradske knjižnice na Trgu Ljudevita Posavskog i rotora Starčevićeva-Gupčeva, a još početkom 2021. otvorit će se Centar kreativnih industrija.

Uz to, nastavljaju se projekti koji imaju svoj dugogodišnji kontinuitet poput obnove fasada u središtu grada ili programa Sisački poduzetnik.

Grad
Hrvatska
Politika
Sisačko-moslavačka županija
Sisak