Sažetak događaja iz proteklog tjedna

6e117a4399e35ddf53aef1ba2a9645aa_XL

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 11. do 17. ožujka 2019. godine

KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 35 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 13 kaznenih djela, na području Kutine devet, po tri na području Petrinje, Gline i Dvora te po dva na području Sunje i Novske, dok na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 16 krađa, pet prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, dva izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda i krivotvorenje isprave.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 15 djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, za počinjenje kojih je prijavljeno 11 počinitelja. Po dva narušavanja počinjena su na području Siska, Kutine i Gline, a po jedno na području Petrinje i Gvozda, dok na području Sunje, Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Prekršaji su u četiri slučaja počinjeni fizičkim sukobom, u dva slučaja svađom i vikom te u po jednom slučaju držanjem životinja bez nadzora i nepostupanjem po vidno postavljenom znaku.

Tijekom vikenda zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET      

Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća i to sedam na području Siska, po tri na području Kutine, Novske i Petrinje te po jedna na području Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gvozda, Sunje i Dvora prometne nesreće nisu evidentirane.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena, zatim tri nesreće s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a šest osoba lakše, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta.

Najčešće greške koje su prethodile ovim nesrećama bile su neprilagođena brzina u devet slučajeva, nepropisno uključivanje u promet u tri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom u dva slučaja i dr.

U dvije prometne nesreće, na području Siska i Petrinje, vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo pet hrvatskih, po dva bosanskohercegovačka i slovenska te jedan austrijski državljanin.

Oni su pokušali prokrijumčariti 339 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu kod sebe imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 1,5 kilograma duhana, 90 kutija cigareta te alkoholna pića i prehrambene proizvode.

Crna kronika
Hrvatska