Roman Rosavec: Nastojimo i želimo postati središte određenog dijela kontinentalnog turizma
Početak blagdanskog razdoblja tradicionalno u Popovači započinje manifestacijom “Večer Škrleta i moslavačke kuhinje”. Svake godine događanje privlači sve više ljudi i sadržaja, pa je tako deveta u nizu revija bogate enološke i gastronomske ponude Moslavine održana pod prepunim šatorom na središnjem gradskom trgu.
Manifestaciju je realizirala tamošnja Udruga voćara i vinogradara u suradnji s Udrugom kuhara, a programu je nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.
– Ovo je sigurno jedna od bitnih stavki u onom smjeru o kojem se priča u Sisačko-moslavačkoj županiji, a to je da pored ostalih aktivnosti nastojimo i želimo postati središte određenog dijela kontinentalnog turizma, da spojimo svu vrijednost, s jedne strane Lonjskog polja, a s druge naših ljudi i naše tradicijske kuhinje, a naravno i Moslavačke gore koja je svakako poznata po škrletu. U prilog tome ide i priča koja se aktivno zakuhava posljednjih 20-ak godina te sada postiže svoj vrhunac, a to je brendiranje škrleta i njegove prepoznatljivosti kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu, poručio je Rosavec.