Raste zanimanje za posjetu Novskoj – broj dolazaka i noćenja svake godine sve veći

TZ_1_60

Prema evidenciji broj  dolazaka i noćenja posjetitelja tijekom protekle 2018. godine  na području Grada Novske bio je u porastu. U Izviješću Turističke zajednice Grada Novske navodi se kako je u tom razdoblju zabilježen 751 posjetitelj, te je ostvareno ukupno 2809 noćenja.

U odnosu na 2017. godinu broj osoba koje su posjetile područje Grada Novske povećao se u 2018. za 163 posjetitelja, no za tristo posjetitelja  smanjen je broj noćenja. Najveći broj dolazaka su strani državljani, njih 424 posjetilo je ili noćilo u Novskoj, a ostali posjetitelji su iz Hrvatske.

– Pri usporedbi 2017. i 2018. godine razlika između domaćih i stranih posjetitelja je u postotku noćenja malo izmijenjena. Domaći posjetitelji imaju registriranih 67,46 posto noćenja, dok je 32,54 posto stranih državljana- navela je Marija Kos Šaka, voditeljica TZ Grada Novske, na 2. sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Novske.

Na području TZG Novske registrirani su smještajni objekti Prenoćište „Paludina“  i Pansion „Babić“  u Novskoj, kuća za odmor „Ribički raj“  i Eko etno selo „Strug“  u Plesmu, a od prošle godine registriran je još jedan smještajni objekt, Lovačka kuća „Blatuško brdo“ u  Lovskoj. Iz navedenih pokazatelja izvidno je kako je Grad Novska  postao prava destinacija za goste, ponajviše u lovnom i ribolovnoj turističkoj ponudi, a  zanimanja gosti raste i za manifestacije u gradu, dobro pripremljenih, s bogatom gastro i ponudom programa tijekom odvijanja.  No, još uvije nema dovoljan broj kreveta što bi doprinijelo povećanju dolazaka i noćenja.

 

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija