Preminuo istaknuti novinar Denis Kuljiš

Nakon kratke i teške bolesti u 68. godini života preminuo je istaknuti novinar Denis Kuljiš. Novinarstvom se bavio od najranije dobi, te je već s dvadesetak godina počeo pisati u Poletu, da bi 1980. godine započeo svoju karijeru u Vjesniku. Bio je urednik u Startu, pomoćnik glavnog urednika tjednika Danas, a radio je i za Studio.

Pokrenuo je Globus, čiji je bio glavni urednik pet godina, a njegova izdavačka kuća Media Press narasla je u Europapress Holding, te je u međuvremenu postala najveća novinska izdavačka kuća koja je pokrenula tjednike Gloria i OK!. Odlaskom iz EPH-a pokrenuo je tjednik Nacional na čijem je čelu bio dvije godine.

Osim novinarskim i kolumnističkim radom, jer njegove kolumne su se pojavljivale u svim relevantnijim tiskovinama, bavio se i publicistikom, te je objavio više zbirki novinskih tekstova i feljtona (Majmuni, gangsteri i heroji, Dva pamfleta protiv Tuđmana, Ad hominem, Tito: Neispričane priče).

Sve do smrti ostao je u novinarstvu, a njegov posljednji projekt bio je Žurnalist, gdje se bavio društvenim i političkim temama, koje je obrađivao na sebi svojstven način.