Predsjednik glinskog HSS-a nezadovoljan Beljakovom politikom napustio stranku

Otvoreno pismo Dinka Piraka „Krešo Beljak-ODLAZI“, koje je gradonačelnik Čazme objavio na svom Facebooku izazvalo je salve reakcija nezadovoljnih HSS-ovaca, koji traže ostavku čelnog čovjeka najstarije hrvatske stranke. I dok od strane Kreše Beljaka nema reakcije, ona se dogodila kod šefa glinskih HSS-ovaca, Dražena Pejakovića koji je zbog neslaganja s politikom stranačkog predsjednika i čelništva dao ostavku na sve funkcije u stranci.

Pejaković je inače 10 godina bio aktivan u stranačkom radu, koji mu je uz dužnost predsjednika HSS-a Grada Gline donio i to da bude član Glavnog odbora HSS-a te član Županijske organizacije HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji.

-Zadovoljan sam s desetak godina članstva i doprinosa u HSS-u ,posebice zbog toga, jer sam se zauzimao za mnoge projekte i rješavanje životnih problema sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji od podrške mladima i inovatorima do zaštite od poplava i projekata za graničnu policiju MUP-a- kazao je Pejaković, koji se na svibanjskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a lani izjasnio protiv izlaska iz Europske pučke stranke i izrazio rezervu prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju.

-Nisam stranku iskoristio, kao neki, za posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim ustanovama i nisam nikome ništa dužan- zaključio je Pejaković, koji će u Gradskom vijeću Gline rad nastaviti kao nezavisni vijećnik.