Predsjednici zlatna plaketa Splitskog kluba olimpijaca

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se nakon svečane mise, koja se služila na splitskoj Rivi u povodu blagdana Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, u Galeriji “Meštrović” s članovima Splitskog kluba olimpijaca.

Prilikom susreta Predsjednica je kazala kako je impozantno da u Splitu ima devedeset i osam osoba koje su osvajale olimpijske medalje u dvanaest sportova, što čini Split “najsportskijim gradom u svijetu”. Prisjetila se prve olimpijske medalje u Barceloni 1992. godine, koju je nakon osamostaljenja i priznanja Hrvatske osvojio Goran Ivanišević, koji je nosio hrvatski stijeg. Dodala je da nikada neće zaboraviti te trenutke jer oni ostaju u sjećanju, a prisjetila se i Blanke Vlašić, Tonija Kukoča, Dina Rađe i mnogih drugih sportaša.

-Iznimno je bitno promicanje sporta. Ja to radim punim srcem i ne samo da sam sportski entuzijast, već i vjerujem da je sport iznimno bitan za zdravlje nacije, ali i za zdravo razmišljanje, optimizam, za postavljanje i ispunjavanje ciljeva. Zalažem se da se što prije donese nova strategija razvoja sporta, kao i najavljeni zakon o sportu za koji se nadam da će se konačno primjenjivati- kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

U ime Splitskog kluba olimpijaca predsjednicu je dočekao Milivoj Bebić, koji je istaknuo kako posebno cijene njezinu potporu hrvatskome sportu i sportašima, a u znak sjećanja na današnji susret uručio joj je zlatnu plaketu toga kluba.

Aktualno
Hrvatska