Posavska kobasijada raste iz godine u godinu

glavna-slika-1280×720

Društveni domu u Veleševcu i ovoga je puta bio dupkom pun, a pred ocjenjivačkom komisijom bio je zadatak da izabere najbolje kobasice, špek, šunku, salamu, gibanicu, rakiju te najbolje bijelo i crno vino. Ukupno je zaprimljen 101 uzorak.

-Moram priznati da sam zadovoljna, jer smo i ovoga puta imali sjajan odaziv. Zahvaljujem se svima koji su se natjecali- kazala je predsjednica KUD-a Veleševec Nevenka Vučin istaknuvši kako su to sve odreda amateri koji uživaju u onome što rade.

-Oni se bore i trude, a na ovaj način dolaze do rezultata- naglasila je Vučin i najavila kako se svi opet vide na 14-toj Posavskoj kobasijadi.

Najbolju rakiju u Posavini ima Ivan Tačković, Vlado Brlečić ima najbolje bijelo vino, Mario Kučan crno vino, kobasicu Dalibor Vučin, salamu Damir Tumpek, špek Dalibor Vučin, šunku Ivan Bucina, a gibanicu Štefica Kovač.
Manifestaciju je svojim dolaskom podržao i načelnik Ervin Vujica istaknuvši kako se ovom manifestacijom njeguju tradicijski običaji.

-Ovo je jedna lijepa tradicija i drago mi je što su naši posavski proizvodi na stolu- rekao je Vujica, a zadovoljna viđenim bila je i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

-Sve to su priredili dobri i vrijedni ljudi ovoga kraja. Pohvala svima koji su sudjelovali u pripremi ovoga, jer kada dođete u našu Posavinu budite sigurni kako će vas domaćini dočekati širokog osmijeha, otvorenog srca i s mnoštvom ukusne hrane- poručila je Martina Glasnović.

Osim u delicijama, brojni su gosti mogli uživati i u kulturno-umjetničkom programu KUD-a Veleševec i Čiče.

 

Hrvatska
Ostalo
Regija