Počela humanitarna akcija za splitsku Kliniku za dječje bolesti

Tvrtka “Tommy” u suradnji s KBC Split pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Kliniku za dječje bolesti splitskoga KBC-a “Budi mi prijatelj”.

Akcija će trajati do 15. ožujka i provodit će se u svih 214 prodavaonica u Hrvatskoj. Za to vrijeme na policama “Tommy” prodavaonica naći će se preko 180 posebno označenih proizvoda, među kojima će se naći i brojni dječji proizvodi kao što su pelene, dječje kašice, hrana, sokovi i vlažne maramice, a kupnjom tih proizvoda određeni iznos odvajat će se za humanitarnu akciju.

Zamjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić istaknuo je kako je riječ o hvalevrijednoj humanitarnoj akciji te da im je uvijek drago kad lokalna samouprava ili gospodarstvenici prepoznaju potrebe zdravstva.

-Pokretač je tvrtka “Tommy”, predložili su nam projekt koji smo objeručke prihvatili, sve kako bismo poboljšali zdravstveni standard i skrb za djecu- rekao je Dolić.

Direktor korporativnih komunikacija tvrtke “Tommy” Dario Mamić istaknuo je kako ovo nije prvi put da pokreću ovakvu akciju te da su slične akcije već pokretali i u drugim gradovima.

-Nismo slučajno odabrali Kliniku za dječje bolesti jer mislim da je ta klinika referentna točka. Ta stručnost, kompetencija i profesionalizam koje liječnici pokazuju su neupitni. S ovim što dajemo i doniramo poboljšat ćemo tehničke uvjete- rekao je Mamić.

Očekuje se da će se od humanitarne akcije prikupiti više stotina tisuća kuna.