Po domaće proizvode do petka na Trg bana Jelačića

190325_Domace je domace 1

Danas je na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu Miodraga Deme iz Gradskog ureda za branitelje i načelnika općine Bošnjaci Andrije Juzbašića otvorio 4. sajamsku manifestaciju „Domaće je domaće“ što ju organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija, a održava se do 29. ožujka.

Na Sajmu svoje proizvode izlažu branitelji i članovi njihovih obitelji s registriranim OPG-ovima, obrtima, društvima ograničene odgovornosti, udrugama, zadrugama i kućnom radinošću, a koji se okupljaju u Udruzi Panonija. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih slavonsko-baranjskih proizvoda.

Ministar Tomo Medved, dodao je kako na ovakvim predstavljanjima branitelji sa svojim obiteljima pokazuju da i nadalje imaju važnu ulogu u čuvanju hrvatske povijesti i hrvatskih vrijednosti.

-Zahvaljujem zagrebačkomu gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu što su nam omogućili predstavljanje naših tradicijskih proizvoda koje su hrvatski branitelji oživjeli i koje čuvaju i održavaju kroz Udrugu Panonija- rekao je ministar Medved.

Predsjednik Udruge Panonija Baotić istaknuo je da je manifestacija i ove godine okupila respektabilan broj izlagača iz svih dijelova Hrvatske te je pozvao sve građane Zagreba i njihove goste da uživaju u proizvodima hrvatskih branitelja, dok je gradonačelnik Bandić naglasio kako se nada da će ova manifestacija još jedanput ukazati na važnost Slavonije za Hrvatsku.

-Slavonci hrane našu domovinu, a bili su prvi bedem u obrani Republike Hrvatske- poručio je gradonačelnik.

Aktualno
Hrvatska
Regija