Petrinjski kontakt policajac na edukacijama učenika petrinjske osnovne škole

1

Prošloga tjedna, kontakt policajac Policijske postaje Petrinja Goran Pejnović proveo je preventivno-edukativna predavanja učenicima Osnovne škole Mato Lovrak u Petrinji. Naime, on je učenicima sedmih razreda prezentirao je program „Vršnjačko nasilje“,  sve s ciljem razvijanja svijesti o povjerenju i većoj sigurnosti u društvu.

Ujedno su učenici upoznati sa štetnim i kažnjivim radnjama, kao i načinom ponašanja i postupanja u određenim okolnostima u slučaju uočavanja neprihvatljivog i nezakonitog ponašanja. Nakon ove prezentacije učenici, ali i njihovi nastavnici, iznijeli su pozitivne stavove i razmišljanja o ovoj temi i provedenoj edukaciji.

Isto tako, kontakt policajac Pejnović je sudjelovao i u prezentaciji  programa „Roditeljska elektronička pismenost i sigurnost djece na Internetu“, koja je provedena roditeljima učenika od petog do osmog razreda. Na prezentaciji su sudjelovala 22 roditelja, koji su educirani i upoznati s mogućim opasnostima kojima su djeca izložena na računalima i društvenim mrežama. Ujedno su roditelji upoznati i sa štetnim i kažnjivim radnjama, kao i načinom ponašanja i postupanja ukoliko zamijete sumnjive radnje ili ponašanja svoje djece. Ova edukacija je provedena u suradnji s profesorom Arminom Hadžićem iz POU Hrvatski dom Petrinja, koji je ujedno i nositelj inicijative.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija