Petrinja u rujnu domaćin prvog Regionalnog sajma razvojne suradnje

Cilj sajma je umrežavanje, informiranje, edukacija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj

Nikola Čutuk/PIXSELL

Zaklada Solidarna, Udruga Iks, Srpsko narodno vijeće, Regionalna Zaklada ZAMAH i ACT Grupa te suradničke organizacije i institucije, organiziraju prvi Regionalni sajam razvojne suradnje u Petrinji.

Sajam će se održati 22. rujna u velikom šatoru na Trgu hrvatskih branitelja, i to pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Turističke zajednice grada Petrinje te uz financijsku potporu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Fonda 5.5. i partnera.

Kako navode organizatori, sajam će se prigodno održati na Europski dan održivih zajednica, neprofitnog je karaktera, a svrha mu je umrežavanje, informiranje, edukacija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj. Posebni fokus je stavljen na one poslovne i društvene aktivnosti i programe koje doprinose revitalizaciji i održivosti lokalnih zajednica potresom i razvojnim teškoćama pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Na ukupno 50 promotivnih štandova predstavit će se izlagači iz Petrinje, Sisačko-moslavačke županije te gosti iz ostatka Hrvatske i susjednih zemalja, od 10 do 21 sat uz mogućnost kraćeg sudjelovanja do 17 sati.

Prijavnicu za sudjelovanje potrebno je dostaviti najkasnije do 19. kolovoza, a možete je pronaći na POVEZNICI. Više informacija dostupno je na broj 099/3239-602 (Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i razvoj Grada Petrinje), 095/5347-822 (Zaklada Solidarna) ili email [email protected]