Izbor za najbolji EU projekt

Petrinja među najboljim gradovima u kategoriji EU fondova

Grad Petrinja bio je u finalu izbora u kategoriji “Prvak EU fondova”
2023-10-04_11-23-28-185Grad Petrinja

Šesti veliki izbor za Najbolji grad kojega organiziraju portal gradonacelnik.hr, Jutarnji list i Agencija Ipsos završen je u srijedu svečanim proglašenjem i dodjelom nagrada u Hotelu Esplanada u Zagrebu.

Na događanju su proglašeni i pobjednici izbora za Najbolji županijski EU projekt, a uz predsjednika Udruge gradova Željka Turka i predsjednika Hrvatske zajednice županija Danijela Marušića, svečanosti su nazočili i nagrade dodijelili i premijer Andrej Plenković, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić te ministar financija Marko Primorac.

Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija, a u svakoj se nagrade dodjeljuju zasebno za mali, srednji i veliki grad. Grad Petrinja bio je u finalu izbora u kategoriji “Prvak EU fondova”. Titulu je osvojio Zagreb, a treba naglasiti kako je ova kategorija, za razliku od ostalih, jedinstvena i tu gradovi nisu bili dijeljeni na velike, srednje i male već su svi bili u jednoj kategoriji. Uz Zagreb i Petrinju u finalu su bili Osijek, Slavonski Brod i Rijeka.

Županijski projekti „Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ“ koji se nalazi na području grada Petrinje i projekt „CROWN – Crown of entrepreneurial ideas for success“ pobijedili su u natječaju “Izbor za najbolji EU projekt 2023.”.

Aktualno
Petrinja