Otvorena ACI marina Rovinj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, sudjelovao je na svečanosti otvaranja obnovljene ACI marine u Rovinju, u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna i kategorizirana je s visokih pet sidara. Uz premijera Plenkovića, svečanom otvorenju nove marine bili su nazočni i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji su iskazali ponos tim izvanrednim objektom, koji se može, kako su istaknuli, opisati kroz četiri pojma – ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost.

Ustvrdivši kako je riječ o najmodernijoj marini koju ACI uopće ima na hrvatskom Jadranu i najvećoj pojedinačnoj investiciji te tvrtke, predsjednik Vlade je rekao kako novih skoro 200 vezova u marini Rovinj omogućuje jednu novu dimenziju i novu razinu nautičkog turizma u Hrvatskoj.

-To će zasigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, koja je od naših županija jedna od nositelja hrvatskog turizma. Danas smo se upoznali i s napretkom radova na Istarskom ipsilonu, što govori u prilog tomu koliko nam je Istra važna- istaknuo je Plenković.

Aktualno
Hrvatska