Okrupnjavanje Amsterdamske koalicije u Hrvatskom saboru

c4506b121285f8fdae137bb4f4be6c4a_XL

Saborski zastupnik Mirando Mrsić ušao je u Klub HSS-a, a svoje djelovanje u Hrvatskom saboru nastavit će kao zastupnik stranke Demokrati te će se klub u budućnosti zvati Klub HSS-a i Demokrata.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izrazio je zadovoljstvo što je Mirando Mrsić prepoznao Klub HSS-a kao mjesto svog budućeg rada. Rekao je da je ovo poruka kako Amsterdamska koalicija ima za cilj okupljanje svih progresivnih snaga i pojedinaca koji žele biti napredno lice Hrvatske.

-Ovo je nastavak dosadašnje uspješne suradnje naših stranaka, a sada će to biti na jednoj višoj razini kroz zajednički rad u Saboru. Puno je tema za koje ćemo predložiti konkretne mjere te već na sljedećim parlamentarnim izborima preuzeti odgovornost za budućnost naše domovine- rekao je Beljak.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić rekao je da su Demokrati stranka dijaloga koja okuplja, a ne razdvaja.

-Formiranje zajedničkog Kluba HSS-a i Demokrata vidim kao nastavak suradnje unutar Amsterdamske koalicije i priliku da pred Sabor stavimo nove prijedloge zakona koji će pokazati smjer u kojem želimo voditi Hrvatsku- istaknuo je Mrsić te dodao da je glas za Amsterdamsku koaliciju glas protiv vladajućih elita.

Aktualno
Hrvatska
Politika