“OIV odašilje srcem” – akcija za pogođeno stanovništvo Banovine

Tvrtka Odašiljači i veze će kroz humanitarnu akciju "OIV odašilje srcem" distribuirati po sto televizijskih i radijskih prijamnika najpogođenijim stanovnicima Banovine nakon razornih potresa

Marko Prpić/PIXSELL

Tvrtka Odašiljači i veze će kroz humanitarnu akciju “OIV odašilje srcem” distribuirati po sto televizijskih i radijskih prijamnika najpogođenijim stanovnicima Banovine nakon razornih potresa, a prvi su dan, u ponedjeljak instalirana 24 uređaja, objavila je ta tvrtka.

Akcijom će biti instalirano 100 DVB-T2 televizijskih prijamnika i 100 baterijskih DAB+/FM prijamnika, što podrazumijeva i montiranje odnosno postavljanje za rad svih potrebnih elemenata za prihvat signala te rad djelatnika OIV-a koji su se dobrovoljno uključili u akciju na inicijativu Uprave društva, navodi se u priopćenju.

Akcija je započela jučer, a prvi su dan tri stručne ekipe sastavljene od četiri dobrovoljna člana obišle razrušeno područje te pritom distribuirale i postavile opremu potrebnu za prijam radijskih i televizijskih programa u stambenim kontejnerima odnosno privremenim domovima onih koji su izgubili vlastite.

-Prvi dan je prošao izuzetno dobro, posebice zato što se nije znalo što očekivati i kakvo će se stanje zateći na terenu. Vrijeme je dodatno otežavalo montažu, ali unatoč tome naši timovi pokazali su vrlo visoku razinu profesionalnosti i angažiranosti te su instalirana 24 uređaja- ističe u priopćenju direktor Sektora za tehnološke operacije i koordinator aktivnosti Marijan Pavić.

Obavljen je, dodaje, i popriličan broj popravaka antena, instalacija i sl. kod onih stanovnika koji su već posjedovali prijamnik, ali im je uništena određena oprema. Akcija će trajati dok se sva predviđena oprema ne dostavi i pripremi za rad. Svaki dan prema Banovini krenut će vozila s opremom i volonterskim timovima, a koji će se rasporediti u tri zone – južno od Petrinje (prema Hrvatskoj Kostajnici), zapadno od Petrinje (prema Glini) i na područje oko Gline, najavljuju iz OIV-a.