Održan Hod za život u Sisku

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan je po drugi put u Sisku uz geslo "za zaštitu svakog ljudskog života i kad je najteže", iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu
U Zagrebu najavljen šesti Hod za životPatrik Macek/PIXSELL

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan je po drugi put u Sisku uz geslo “za zaštitu svakog ljudskog života i kad je najteže”, iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu.

-Sisak drugu godinu za redom miroljubivim hodom dao podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže! Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku- stoji u priopćenju udruge.

Koordinatorica Hoda u Sisku Terezija Tržić istaknula je da su danas hodali za sve žene koje trebaju njihovu podršku, ljubav i pomoć. Ističu kako su hodali za društvenu, zakonsku, i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta.

-Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj ‘pomognemo’ da prekine život svoga djeteta. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka- stoji u priopćenju.

Koordinator hoda u Sisku Boris Prpić naglasio je da je danas poseban dan jer se nakon razornog potresa koji je pogodio to područje, opet hodalo za život.

-Istraživanja pokazuju da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama- navodi se Prpić.

Poručili su također kako su hodali i za sve liječnike, primalje i medicinske sestre koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štitite život majke i djeteta.

-Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva- dodaje se.

Koordinatorica Hoda Ivana Šarčević poručila je da su izlaskom na ulice Siska javno posvjedočili da ljudi žele da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi.

-Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari. Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom- navodi se Šarčević.

Naglasili su kako je potres pokazao koliko je važno zajedništvo i briga jednih za druge te zaštita svakog ljudskog života, i kada je najteže.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak