Obrtnička komora Sisak

Nakon trogodišnje stanke u Sisku održan “Treći obrtnički sajam & Street food festival”

Veliki broj obrtnika na prodajnom je sajmu izložio svoje proizvode ispod golemog šatora, a pojedina su udruženja posjetitelje ponudile autohtonim specijalitetima svog kraja
Sisak: Održan 3. Street Food FestivalNikola Cutuk/PIXSELL

U povodu Dana Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, nakon trogodišnje stanke u Sisku održan je “Treći obrtnički sajam & Street food festival”, najveća manifestacija obrtnika u županiji.

Veliki broj obrtnika na prodajnom je sajmu izložio svoje proizvode ispod golemog šatora, a pojedina su udruženja posjetitelje ponudile autohtonim specijalitetima svog kraja.

Suorganizatori manifestacije bili su Sisačko-moslavačka županija i županijska Turistička zajednica.

Obrtništvo živo i žilavo

Među brojnim gostima manifestacije bio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji je istaknuo kako obrtništvo čini važan segment hrvatskog gospodarstva, a ovakve manifestacije pokazatelj su koliko je obrtništvo živo i žilavo.

-Obrtništvo utječe na sveukupni razvoj ne samo države, neko i lokalnih i regionalnih samouprava. Na ovakvim se manifestacijama ostvaruju poslovni kontakti, dijele dobre ideje i iskustva, te sklapaju novi poslovi. Za naše obrtnike ovakve su manifestacije dragocjene, jer se svi poslovi ne mogu obaviti internetom- dodao je Kratohvil.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak rekao je da su obrtnici iz cijele županije i Hrvatske na “Trećem obrtničkom sajmu & Street food festivalu” prikazali svoje proizvode i specijalitete na zadovoljstvo svih.

-Ovo je bila prigoda i za one manje vidljive obrtnike da izlože svoje proizvode, posebno tradicijski i manje poznat obrti, kako bi ih lakše plasirali na tržište. Sisačko-moslavačka će županija i nadalje podupirati gospodarstvo i naše obrtnike- rekao je Celjak.

Predsjednica županijske Obrtničke komore Ivanka Čačić kazala je da je na manifestaciji sudjelovalo 19 udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, od Istre i Dubrovnika do Zagorja i Vukovara. Nakon svih nedaća i izazova, obrtnici su u našoj županiji opstali, nakon rata, pandemije koronavirusa i potresa. Broj obrtnika je i u izazovnim vremenima povećan i sada ih je 2680, istaknula je Čačić.

Uz ostalo, posjetitelji su mogli kupiti već pomalo zaboravljeno piće gvirc, proizvedeno od meda u Turopolju. Zabavljali su ih animatori i mađioničar, Tamburaški sastav “Zlatne žice”, Vokalni ansambl “Kolapjani”, te Neno Belan.

Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore

Uoči priredbe, održana je i svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore SMŽ na kojoj su uručene zahvalnice najzaslužnijima za nesebičnu obrtničku pomoć u potresu stradalim stanovnicima Banovine.

Kao znak priznanja, brojnim obrtničkim komorama, udruženjima obrtnika i najzaslužnijim obrtnicima iz cijele zemlje, koji su među prvima pružili pomoć stradalima i pomogli pri ublažavanju posljedica i normalizaciji života, uručeno je više od 200 zahvalnica.

Događanja
Sisak