Na Velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

DSC_8640

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, na Zagrebačkom velesajmu održava se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće takvo događanje u ovom dijelu Europe. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla je sudionike natjecanja, oko 430 najboljih učenika strukovnih škola koji se, uz podršku više od 400 mentora, natječu u više od 40 strukovnih disciplina.

U natjecanju učenici prezentiraju stručne kompetencije te demonstriraju vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja, istaknuli su organizatori natjecanja.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako se ovakvim natjecanjima doprinosi senzibilizaciji roditelja, učenika i prosvjetnih djelatnika o značaju strukovnog obrazovanja te kako treba poticati upisivanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Aktualno
Hrvatska
Regija