Na gradilište dovezeni prvi moduli za buduću zgradu Dječjeg vrtića „Stribor“

VRTIC_STRIBOR_5

Na gradilište budućeg Dječjeg vrtića „Stribor“ na Ukladama  stigli su prvi moduli, polugotovi elementi koji će se spajanjem urediti u objekt, modernu zgradu za boravak djece.

Nakon pripremnih radova, temelja od betona na koje će se modularnom gradnjom montirati pojedini elementi, kreće se u finalizaciju gradnje. Ovaj način građenja sve se više koristi, a izvođač radova,  tvrtka DETMERS KONTEJNER d.o.o. iz Svetog Križa Začretje poslove će završiti u najavljenom roku za pola godine.

Objekt će imati sve prostore potrebne za boravak djece, uređenu kuhinju, a osim suvremeno opremljene zgrade, urediti će se okoliš s igrališnim površinama za najmlađe. Time se i gradski kvart Uklade urbanizira i uljepšava

Zbog sve veće potrebe za smještaj djece, gradska vlast kao doprinos demografskoj obnovi, odlučila se za gradnju novog objekta, za gradnju Dječjeg vrtića „Stribor“. Uz sredstva Grada Novske kroz potpore projektu prepoznalo je Ministarstvo demografije,  Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao i Ministarstvo regionalnog razvoja. Planirana cijena gradnje je 4,7 milijuna kuna.

– Novi Dječji vrtić „Stribor“ primati će novih pet odgojnih skupna djece, kazala je Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“,  koja je s Ivicom Vulić, predsjednikom GV Grada Novska dočekali prve module za vrtić.

Nedavno su završeni radovi na energetskoj obnovi i uređenju Dječjeg vrtić „Radost“ u kojem je 11 odgojno obrazovnih skupina djece, čime je povećan standard boravka djece i zaposlenike. Još dvije skupine djece ima smještaj u uređenom prostoru u Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinaca, a pet novih skupina krenuti će do kraja godine u „Stribor“.

Izvor: grad Novska

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija