Međunarodni karneval u Ivanić-Gradu okupio više od 500 sudionika iz više zemalja

Jedanaesti Međunarodni žabarski karneval održan je u subotu Ivanić-Gradu, a okupio je više od 20 karnevalskih grupa, s preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U karnevalu je sudjelovalo i 14 dječjih maskiranih skupina. Karneval je započeo dječjom povorkom, a potom je Ivanić-Gradom prodefilirala i velika parada. Uslijedio je koncert Jure Stublića & Filma.

Kako je na svečanom otvaranju karnevala izjavio gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, Ivanić-Grad se želi profilirati kao turistička destinacija pa se u kulturne i zabavne sadržaje ulažu znatna financijskih sredstava.

-Festival u ovim ljetnim mjesecima izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu. Očekujemo da sa završetkom lječilišta Naftalan dobijemo i bazenske kapacitete, a uz manifestacije kao što su Bučijada, Škrletovo i Festival igračaka, planiramo ga razviti u najveći kontinentalni karneval u Hrvatskoj. Kao što u Zagrebačkoj županiji Samobor postoji kao sinonim za zimski fašnik, namjera je Ivanić-Grada da postane sinonim ljetnog karnevala- poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, Međunarodni žabarski kontinentalni karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice. Uz nekoliko stotina sudionika povorke iz više zemalja, karneval redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Hrvatske.

Bogat program za posjetitelje počeo je već u jutarnjim satima, kada je svečano otvoren 15. Obrtnički sajam „Tradicija gastronomija turizam“. Sajam je okupio 30-ak izlagača iz cijele Hrvatske, a posjetitelji su, među ostalim, imati priliku nabaviti domaće eko proizvode i kušati tradicijska jela.

Aktualno
Hrvatska
Regija