Ljubavi prema Hrvatskoj i godine tuge za životima muževa stradalim u Domovinskom ratu

novska

Članice Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Novska, održale su redovitu sedmu po redu Izbornu skupštinu. Kod Spomenika stradalim hrvatskim braniteljima položile su  vijenac, upaljene su svijeće uz molitvu s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nakon čega je  u Domu hrvatskih branitelja održana Skupština.

Na proteklo razdoblje i o radu Udruge u Izviješću, Ana Kaurin, predsjednica, podsjetila je na godine zajedništva, sjećanja na stradale, na razumijevanje i obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata.

-Naša je dužnost biti glas onima koji su nas zadužili nesebičnom žrtvom,  onima koji su utkali svoje živote u temelje slobodne i neovisne nam Domovine Hrvatske- kazala je predsjednica.

U izbornom dijelu Skupštine, Ana Kaurin izabrana je ponovno za predsjednicu Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Novska, za dopredsjednicu je birana Zdenka Hladnić, a članice Izvršnog odbora su, Anđa Kušmiš, Kata Nikić i Božica Gračaković. U Nadzorni odbor izabrane su, Anđelka Kramarić, predsjednica, a članice su Marija Marko i Katica Zubović dok su u Sud časti izabrane, Nevenka Vuković, predsjednica, te Veronika Gašparović i Ana Kovačević.

Od početka svog rada članice Udruge čuvaju sjećanje na najmilije, čuvajući spomen na Domovinski kako bi izgradili Hrvatsku kakvu su sanjali i željeli njihovi muževi.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija