Kutina u rekordnom roku riješila pitanje dimnjačarskih usluga

U te je svrhe sklopljen ugovor s tvrtkom Mivegra
dimnjačariGrad Kutina

Uime Grada Kutine gradonačelnik Zlatko Babić potpisao je danas ugovor s direktorom tvrtke Mivegra Marijom Ivekovićem ugovor o obavljanju dimnjačarskih usluga.

Samo potpisivanje ugovora odvilo se dosta brzo radi nenadanog otkazivanja dosadašnjeg koncesionara, a iz Grada navode da su po tom saznanju pristupili pronalasku novog izvođača usluga kako bi se premostila nastala situacija.

– Dovedeni smo u situaciju koju smo nastojali u vrlo kratkom roku otkloniti. Nažalost, na tržištu rada u Kutini i okolici nije lako pronaći dimnjačarsku uslugu prvenstveno jer se radi o sezoni kada su te usluge najviše tražene te na tržištu rada nema dovoljno dimnjačara, komentirao je Babić te istaknuo kako će tvrtku ponajprije uputiti u kućanstva gdje do sada nije obavljen pregled.

Za spomenutu uslugu, također će biti raspisan natječaj početkom 2021. godine, a na koji će se moći javiti i ostali ponuđači.

–  Nakon početnih šest mjeseci nadamo se javiti na spomenuti natječaj, proširiti poslovanje te eventualno školovati nekog s područja Kutine za dimnjačara, poručili su iz tvrtke Mivegra.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija